• darkblurbg

Wanneer u letsel oploopt door een dier, dan is de eigenaar of bezitter van dat dier in eerste instantie aansprakelijk. Bij hem kunt u uw letselschade verhalen. Ook in het geval het dier was weggelopen of de eigenaar geen schuld heeft aan het gedrag van zijn dier. De aansprakelijkheid voor dieren is in de Wet geregeld en wordt ook wel een risico­aansprakelijkheid genoemd.

Belangrijk bij de aansprakelijkheid voor dieren is dat de schade moet zijn aangericht door een eigen activiteit van het dier. Voor aansprakelijkheid is de eigen energie en het onberekenbare karakter van het dier bepalend. Oftewel, er moet sprake zijn van natuurlijk en onvoorspelbaar gedrag gelegen in de eigen energie van het dier.

Letselschade als gevolg van dieren heeft vaker dan gedacht nare gevolgen voor het slachtoffer en is vaak ernstig van omvang. Hoofdletsel, hersenletsel, beenletsel, whiplash en arm- en schouderletsel zijn meest voorkomend. Juist dit soort letsel heeft vaak blijvende gevolgen voor u als slachtoffer. Daarom is het bij letselschade door dieren voor u belangrijk om juridische hulp in te schakelen. 

Neem contact met ons op via de mail; info@engberinkenkluijt.nl of bel ons op 085-0188598.

Naar contactformulier